Yhteystiedot

Autokoulu Kiviniemi Oy
Kauppapuistikko 8
65100 Vaasa

06-3177 666
autokivi@autokoulukiviniemi.fi

Ajankohtaista

16.5.2018Moottoripyöräkausi jo vauhdissas!Lue lisää »16.5.2018Moottoripyörän korotuskoulutukset vauhdissa!!Lue lisää »16.5.2018Seuraavat kurssit alkavat:Lue lisää »28.3.2017Mahdollisuus virtuaaliteoriatunteihin!Lue lisää »11.12.2016Kokeilulupa 10+10Lue lisää »

Syventävän vaiheen suorittaminen

Henkilöautokortin saamisen jälkeen alkaa niin sanottu harjoitteluvaihe, jonka aikana on tarkoitus hioa ajotaitoa ja kerätä kokemuksia liikenteestä itsenäisesti. Mikäli et ole suorittanut pimeän ajoa perusvaiheen aikana, tulee se tehdä ennen syventävää vaihetta. HUOM: Pimeän ajon voi tehdä normaalikurssina ainoastaan talviaikaan! Jos korttisi siis vanhenee esimerkiksi huhtikuussa 2016, muista suorittaa pimeän ajo hyvissä ajoin talven 2015-2016 aikana. Jos pimeän ajon suorittaminen on kuitenkin talven aikana jostain syystä päässyt unohtumaan, voit suorittaa sen tarvittaessa simulaattorilla. Ota tällöinkin yhteys suoraan autokouluumme. 

Harjoitteluvaihetta seuraa syventävä vaihe. Syventävän vaiheen voi suorittaa aikaisintaan kolme kuukautta B-kortin saamisen jälkeen, kuitenkin vasta harjoitteluvaiheen palautejakson suorittamisen jälkeen. Enimmillään syventävän vaiheen suorittamiseen on aikaa kaksi vuotta. Trafi suosittelee suorittamaan syventävän vaiheen noin vuoden kuluttua lyhytaikaisen ajokortin saamisesta.

Tärkeää on huomata, että syventävän vaiheen suorittaminen ei tapahdu päivässä; pahimmassa tapauksessa saatat saada varsinaisen ajokortin vasta reilun 1,5 kuukauden päästä ilmoituksestasi aloittaa syventävä vaihe. Syventävää vaihetta järjestetään keskimäärin kolmen viikon välein, ja toisaalta uuden kortin saamiseen menee syventävän vaiheen jälkeen lähes kolme viikkoa. Ole siis ajoissa liikkeellä, ettei lyhytaikaisen ajokorttisi voimassaolo ehdi umpeutua!

Huomaa myös, että nykyään lyhytaikaiseen korttiin ei ole enää mahdollista saada jatkoaikaa poliisilta muutoin kuin erityisen perustelluista syistä. Esimerkiksi armeijan suorittaminen ei valitettavasti ole tässä riittävä peruste.

Syventävän vaiheen opetus sisältää autokoulun autolla ajettavat 2 x 50 min arviointiajot, autokoulun tietokoneella tehtävän liikenteen vuorovaikutustestin, oman ajon arviointilomakkeen, henkilökohtaisen palautteen, omalla/autokoulun autolla ajettavan kolmen tunnin rataharjoittelun sekä autokoululla pidettävän kahden tunnin teorian.

Rataharjoittelu järjestetään keskimäärin joka kolmas keskiviikko. Teoriatunnit pidetään normaalisti rataharjoittelua seuraavana päivänä. Huomaathan, että pimeän ajon lisäksi myös tietokoneella tehtävä liikenteen vuorovaikutustesti, oman ajon arviointi sekä arvioivat ajot tulee suorittaa ennen rataharjoitteluun osallistumista.

Jos korttisi ehtii vanhentua, joudut vaihtamaan kulkupeliä...