Yhteystiedot

Autokoulu Kiviniemi Oy
Kauppapuistikko 8
65100 Vaasa

06-3177 666
autokivi@autokoulukiviniemi.fi

Ajankohtaista

8.8.2022Seuraavat kurssit alkavat:Lue lisää »6.8.2019Mahdollisuus virtuaaliteoriatunteihin!Lue lisää »6.8.2019Pimeän ajon kurssitLue lisää »

B-kortin suorittaminen

Henkilöautokortin suorittaminen edellyttää vähintään 18 vuoden ikää. Teoria- ja ajo-opetuksen saa kuitenkin jo aloittaa vuotta aikaisemmin, toisin sanoen 17-vuotiaana.

Henkilöautokortti oikeuttaa ajamaan sellaisilla henkilöautoilla, pakettiautoilla ja muilla ajoneuvoilla, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Henkilöautokortilla saa myös ajaa sellaisia ajoneuvoyhdistelmiä, joiden vetoauto kuuluu edellä mainittuun luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg, tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä hinattavan ajoneuvon kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.

Autokoulun MINIMIPAKETTI sisältää:
- ajo-opetus 10 h (a 50 min)
- riskienhallintakoulutus 8 h
- auton vuokra ajokokeeseen
- autokoulun hallintokulut

HUOM: Mikäli oppilaalla ei ole ennestään mitään ajokorttia, suoritetaan opetuksen yhteydessä lisäksi uuden kuljettajan teoriakoulutus (4 h).

Oppimisen ja kokeiden läpäisemisen edistämiseksi sekä oppilaan turvallisuuden parantamiseksi olemme kehittäneet minimipaketin rinnalle kaksi vaihtoehtoista opetuspakettia, peruspaketin ja laajan paketin.

PERUSPAKETTI sisältää minimipakettiin sisältyvien osioiden LISÄKSI:
- oppimateriaali (oppikirja + oppimisympäristö + teoriaharjoitusohjelma)
- autokoulun toimistopalvelut (ajokorttilupahakemuksen teko yhdessä oppilaan kanssa + hakemuksen toimittaminen katsastuskonttorille)

LAAJA PAKETTI sisältää peruspakettiin sisältyvien osioiden LISÄKSI:
- ajo-opetus +4 h (= yhteensä 14 h)
- teoriaopetus henkilöautoilun erityispiirteistä 4 h (a 45 min)

Valmiiden pakettien lisäksi oppilaalle voidaan tarvittaessa myös räätälöidä hänen tarpeisiinsa parhaiten soveltuva kokonaisuus.

Teoriatunteja järjestetään maanantaista torstaihin, pääsääntöisesti klo 17. Ajo-opetusta järjestetään pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin, klo 8-17 välisenä aikana. Kuitenkin, mikäli oppilas on esimerkiksi vuorotyössä tai hänen koulupäivänsä ovat pitkiä, pyrimme järjestämään ajo-opetusta myös iltaisin. Tästä ei luonnollisestikaan synny oppilaalle lisäkustannuksia.

B-kortin teoria- ja ajo-opetuksen sekä teoria- ja ajokokeiden suorittamiseen kuluu kokonaisuudessaan aikaa normaalisti n. 1-2 kuukautta. Suosittelemme ajokorttilupahakemuksen tekemistä heti ensimmäisten teoria-/ajotuntien yhteydessä.


Annamme henkilöauto-opetusta seuraavilla autoilla:

BMW 520d TwinPower Turbo F10 Sedan vm. 2013

 bmw_520d.jpg

 

Nissan Pulsar DIG-T 115 Business 360 vm. 2015

 Nissan_Pulsar.jpg

 

Skoda Rapid Spaceback 1,2 TSI Ambition vm. 2014

skoda_rapid.jpg 

Ford Fiesta 1,0 Titanium M5 vm. 2013

Ford_Fiesta.jpg